POLITYKA PRYWATNOŚCI

Operatorem Serwisu www.dan-pol.com.pl oraz www.drzwidana.pl, oraz administratorem danych osobowych Użytkowników serwisu jest PPUH DAN-POL z siedzibą przy ul. Brzeźnickiej 46a, 42-200 Częstochowa.

Dokładamy wszelkich starań, aby na mocy obowiązującego prawa zagwarantować poufność posiadanych danych osobowych. Z niniejszego dokumentu Polityki prywatności Użytkownik dowie się w jaki sposób administrator danych wykorzystuje informacje o Użytkowniku, będące danymi osobowymi w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119, s1) (zwanym dalej RODO). Zgodnie z obowiązującym prawem, nie będziemy bez zgody osób, których dane dotyczą, przekazywać ani udostępniać zebranych danych osobowych. Użytkownik poinformowany również zostanie o przysługujących mu prawach w związku z przetwarzaniem danych osobowych osoby, której dane dotyczą. Korzystając ze strony internetowej www.dan-pol.com.pl oraz www.drzwidana.pl potwierdzasz pełną akceptację następujących warunków:

Zbieranie, wykorzystanie i bezpieczeństwo danych osobowych

Statystyki zbiorcze dotyczące odwiedzin oraz inne informacje związane z witryną, które nie pozwalają na jednoznaczną identyfikację Użytkowników są wykorzystywane przez nas wyłącznie do poprawy jakości i optymalizacji działania naszych serwisów. Cała zawartość serwisu jest ogólnie dostępna. Oznacza to brak konieczności rejestracji i podawania swoich danych osobowych.

W szczególnych przypadkach (konkursy, prośby i zapytania) może zachodzić potrzeba podania przez Użytkownika poszczególnych danych osobowych (imię i nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu). Dane te będą przetwarzane tylko za zgodą Użytkownika tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem i celem udzielonej przez Użytkownika zgody oraz wymogami RODO.

Użytkownik, dobrowolnie podając swoje dane osobowe, oświadcza, że są one zgodne z prawdą. Użytkownik ma prawo do:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 RODO uprzejmie informujemy, że administratorem danych strony internetowej www.dan-pol.com.pl oraz www.drzwidana.pl jest PPUH DAN-POL z siedzibą w Częstochowie, ul. Brzeźnicka 46a.

Z inspektorem ochrony danych można skontaktować się pod adresem email: IOD@dan-pol.com.pl lub korespondencyjnie na adres administratora danych.

Dane użytkownika mogą być udostępniane przez administratora danych następującym podmiotom trzecim – w zakresie dozwolonym przez obowiązujące przepisy prawa (np.: dostawcom usług IT, agencjom marketingowym, podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską). W przypadku udostępnienia danych osobowych użytkownika administrator danych wymaga od podmiotów trzecich zachowania poufności i bezpieczeństwa informacji oraz wykorzystania udostępnionych danych jedynie w celu świadczenia usługi lub produktu.

W stosunku do danych osobowych Użytkownika, administrator danych nie prowadzi procesu profilowania w rozumieniu art. 22 pkt. 1 RODO.

Dane osobowe Użytkownika, administrator danych przechowuje nie dłużej niż jest to konieczne do realizacji celów, dla których je zgromadził, chyba że obowiązujące przepisy prawa wymagają dłuższego okresu ich przechowywania.

Użytkownik może skorzystać z przysługujących mu praw za pośrednictwem poczty email, oraz poczty tradycyjnej na adres inspektora ochrony danych lub administratora danych wskazane powyżej.

Administrator danych w terminie miesiąca od otrzymania żądania dotyczącego praw Użytkownika, udzieli odpowiedzi w związku z żądaniem Użytkownika. W uzasadnionych przypadkach termin realizacji odpowiedzi może zostać przedłużony o kolejne dwa miesiące z uwagi na skomplikowany charakter żądania lub liczbę zgłoszonych żądań.

W przypadku, gdy żądanie Użytkownika okazało by się ewidentnie nieuzasadnione lub nadmierne, szczególnie ze względu na swój nagminny charakter, administrator danych może zażądać uzasadnionej opłaty za realizację wniosku lub odmówić podjęcia działań w związku z nadmiernym żądaniem o czym informuje Użytkownika składającego żądanie.

Użytkownik ma również prawo w przypadku z niezadowolenia z uzyskanej od inspektora ochrony danych lub administratora danych odpowiedzi, złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Ochrona prywatności osób niepełnoletnich

Strona internetowa www.dan-pol.com.pl oraz www.drzwidana.pl nie monitoruje i nie weryfikuje informacji na temat wieku swojej społeczności. Informacje kontaktowe od osób odwiedzających stronę www.dan-pol.com.pl, oraz www.drzwidana.pl (takie jak adresy poczty elektronicznej użytkowników) są wykorzystywane zgodnie z celem w związku z którym zostały one pozyskane. Osoby niepełnoletnie nie powinny wysyłać żadnych informacji ani subskrybować usług świadczonych przez naszą stronę bez wiedzy swoich rodziców lub opiekunów prawnych.

Zabezpieczenia

Witryna internetowa www.dan-pol.com.pl zaopatrzona jest w środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych pozostających pod naszą kontrolą przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem czy też modyfikacją. Zobowiązujemy się chronić wszelkie informacje ujawnione nam przez Klientów zgodnie z normami ochrony bezpieczeństwa i zachowania poufności. Prawa dostępu do danych osobowych użytkowników serwisu zostały w restrykcyjny sposób ograniczone tak, aby informacje te nie znalazły się w rękach osób niepowołanych. Dostęp do danych osobowo-adresowych ma tylko ograniczona liczba uprawnionych osób na zasadach zgodnych z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych osób fizycznych.

Wykorzystanie plików cookies

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Serwisu.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

W celu łatwego zarządzania plikami cookies, należy wybrać przeglądarkę z poniższej listy i postępować zgodnie z instrukcjami:
Urządzenia mobilne: Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je wyłączyć albo dla konkretnej witryny albo w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej przeglądarki.

Zmiany zasad zachowania poufności informacji

Zasady zachowania poufności informacji mogą zostać zmienione w każdej chwili bez konieczności powiadomienia Użytkowników. Wszelkie zmiany będą uwzględniać przepisy obowiązującego prawa i zostaną zamieszczone na tej stronie.

Zakres publikowanych informacji

Operator portalu informuje, że nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Użytkowników.

Informacje umieszczone na www.dan-pol.com.pl, nie stanowią oferty drzwidana.pl handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego czy też prawa handlowego. Ewentualne ceny lub promocje oferowanych produktów mogą zmienić się bez uprzedzenia i podania przyczyny. Operator serwisu nie odpowiada za możliwe różnice w gamie kolorystycznej między rzeczywistym kolorem oferowanego produktu, a jego wizualizacją publikowaną w serwisie internetowym i materiałach informacyjnych.

Kontakt

Użytkownicy, którzy mają dodatkowe pytania dotyczące niniejszej deklaracji ochrony prywatności, praktyk stosowanych na tej stronie, czy też sposobów utrzymywania z nią kontaktów, proszone są o wysłanie uwag pod adres: IOD@dan-pol.com.pl